Utolsó kommentek:

Gabor4554 2019.08.22. 20:35:20

jó lenne egy hasonló összeállítás bécsről is.

Bejegyzés: Hol lehet a legjobb ebédeket kapni Budapesten?

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.07.29. 13:54:53

@Dexter82: Köszi a kommentet, most végre volt időm és mindegyikhez megadtam a linket. Sajnos az árakat is frissíteni kellett, mert azóta már 5 étterem emelte az árakat :(

Bejegyzés: Budapesti ebédmenük 2017

GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.05.16. 06:53:59

Esetleg címet, linket mögé tehettél volna, hogy ne kelljen guglizni.

Bejegyzés: Budapesti ebédmenük 2017

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.03.20. 21:34:30

@FroG: Köszi! Sajnos ritkábban van időm írni, mint étterembe menni. Az egyik friss posztom pár hete a legjobb ebédmenüs helyekről volt, erről minden évben írok, annyi változás van: legjobbetterem.blog.hu/2017/03/02/budapesti_ebedmenuk

Bejegyzés: Hova menjünk vasárnap családi ebédre?

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2017.03.20. 15:53:24

Kár, hogy nem írsz gyakrabban a blogra, szerintem nagyon jó kis kezdeményezés.

Bejegyzés: Hova menjünk vasárnap családi ebédre?

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.01.24. 15:41:18

@Intimitás Gourmet: Korábban részt vett a Torkosban a Costes és a Babel is, viszont idén csak az Alabárdost láttam a nagy nevek közül.

Bejegyzés: Torkos Csütörtök 2016 - Gasztroélmények Éve

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.01.23. 10:09:31

AZért a Bocuse-t meg a torkost egy ligába rakni... Aranyos. Sajnos akik a Bocuse felé húznak, nem nagyon vesznek részt a Torkosban. De végül is étel van mindkettőben.

Bejegyzés: Torkos Csütörtök 2016 - Gasztroélmények Éve

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.11.23. 12:37:40

@TF113: A Gaul Millau is főleg Budapestre koncentrál, de szerencsére nem annyira, mint a Michelin, ahol más város szóba se jöhet. Sajnos én is úgy látom, hogy náluk nagyjából 20 vidéki étterem jöhet szóba, ezeket végigjárják és legfeljebb 1-2 újat néznek meg.

Bejegyzés: A Gault Millau 2015 toplistája

TF113 2014.11.22. 18:06:44

Én nagyon elégedettlen vagyok a tesztelt étteremek listájával. A városokat jobban körbe kéne járni.

Bejegyzés: A Gault Millau 2015 toplistája

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.05.08. 13:07:51

@Fyall: A friss alapanyagok jobbak, mint a fagyasztottak. Igen, fagyasztás közben változik az állaguk, ízük, tápértékük, de sajnos nem az előnyükre :( Vajon melyik a jobb, a friss eper és málna vagy a fagyasztott?

Sajt téma:
Olvasztásra találták ki a svájci raclette sajtot, általában 3000 Ft/kg áron adják. Sütéshez pedig a ciprusi halloumi a legjobb, az kicsit drágább, érdemes akciósan venni vagy Ciprusról, esetleg Görögországból hozatni ismerősökkel :)
Angliában lestem el, hogy a hamburgerbe lehet rakni a cheddar mellé kéksajtot is, a lényeg az, hogy a forró húson megolvadjon a sajt.

Bejegyzés: Étterem Hét extra 2014. április közepén

2014.05.08. 09:15:39

Tudom, hogy most bombát fogok ezzel robbantani egy gasztroblogon, de szerintem vannak esetek, ahol a (gyors)fagyasztás inkább egy sajátos elkészítési eljárásnak értelmezhető, mint az ördög és a McDonald's előszobájának.

Ha elfogadjuk (márpedig így van), hogy a fagyasztás és egyáltalán a tárolás megváltoztatja az ételek ízét, miért ne lehetne ebből előnyt kovácsolni egyes ételeknél?

Nem egészen ide kapcsolódik, de a gasztronómiában az egyik visszatérő észrevételem az, hogy egy-egy kevésbé minőségi alapanyag vagy technológia kiválóan működik együtt a magas kategóriájú társaival, és így a Ding an sich értéke helyett nyer egy kooperatív értéket, amely sokkal magasabb, mint azt a bolti ára vagy hagyományos paraméterei alapján gondolnánk.

Például a napokban bonyolódtunk vitába a "Legjobb Melegszendvics" témában, és persze szó volt a kenyér típusáról, hogy ropogós, állott, száraz, puha, friss, nejlonzacskóban tartott vagy kenyérkendővel a vekniben letakart pékáru-e a jobb. Szó volt a zsiradékról: paradicsomos-olívaolajos, Bords Eve-es, natív kacsa/libazsíros, házivajas-e a jobb. Megvitattuk a felvágottakat is a Spar-os párizsi szintjétől a hartai kolbászon át a leheletvékony, prémium svájci marhasonkáig.

És akkor beütött a krach. A sajt.

Tudniillik értékelhető küllemű és ízű melegszendvicset egyszerűen nem lehet minőségi sajtból csinálni. Lehet, hogy a mi ismereteink csaltak meg a sajtkészítésben, de egyiket sem olvasztásra tervezték. Lehet, hogy egyébként az 1500-2500 kg/ft kategóriában lévő trappista tömbsajtokat sem, de csak azok voltak képesek egyenletesen, a tőlük telhető illatot produkálva, pirulva ráolvadni a kenyérre.

Szerintem a mirelit-téma csak akkor jelent problémát, ha a frissességet mint abszolút értéket tartjuk számon. Ezzel viszont rengeteg közkedvelt és valóban finom ízt kizárunk a világból, aminek én nem annyira látom értelmét.

Ha a Szent Donát használ is mirelit dolgokat, jól csinálják.

Bejegyzés: Étterem Hét extra 2014. április közepén

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.04.28. 13:20:52

@Fyall: Ha nem is a legjobb, azért a magyar átlagnál kicsit jobb, bár ők is használnak mirelit dolgokat.

Bejegyzés: Étterem Hét extra 2014. április közepén

2014.04.28. 12:21:07

Szerintem az már elég egyértelmű, hogy a legjobb étterem az országban a Szent Domonkos Várvölgyben.

Bejegyzés: Étterem Hét extra 2014. április közepén

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.12.12. 09:18:09

@baby bee: Nekem a Bagatelle kecskesajtos-áfonyás macaronja nagyon ízlett és a cukrászdai listán szerepel, nem a legjobb pékségek között :)

A pékségek közül Á Table! tényleg nagyon jó, de sajnos olyan drága, hogy 90%-ban külföldiek tudják csak megfizetni. Eddig két szendvicset próbáltam ki, a croissant sonkával tökéletes volt, de a másik felejhető volt.

A Szamos jobb a magyar átlagnál, de semmi kiemelkedő. Sajnos túl sok cukrászdájuk van és a minőség komolyan ingadozik: valamikor tényleg nagyon finom, viszont néha száraz sütit kapsz friss helyett és olyan is előfordult már, hogy sós volt egy Sacher tortaszelet fele.

Bejegyzés: Az ország legjobb cukrászdái

baby bee (törölt) 2013.12.11. 20:15:50

Bagatelle nekem csalódás volt, főleg a pékség. Ha péksüti, akkor A Table, egyébként pedig Szamos.

Bejegyzés: Az ország legjobb cukrászdái

2013.10.09. 11:07:19

@odamondó: nekem a Zeller még nem volt meg. Nem nagyon szeretem a zellert, javítja a libidót, nekem meg van elég bajom anélkül is! :-)

Bejegyzés: A Tripadvisor toplistája 2013 augusztusában

odamondó 2013.10.05. 17:42:29

@Rézsöly Püpü: mert a zeller 1. helye? Elmentem. Hát egy erős közepes maximum. Úgy tűnik külföldön az emberek nem esznek jó helyeken.

Bejegyzés: A Tripadvisor toplistája 2013 augusztusában

2013.09.06. 13:01:05

@Étteremkritikus: nem tudom, de megkérdezhetem gyulai ismerősöktől. Én a Kézművest nem ismerem, a Százéves főnökasszonyáról fotóm is van! :-)

Bejegyzés: Az ország legjobb cukrászdái
süti beállítások módosítása