Étterem Hét extra 2014. április közepén

2014.04.07. 14:40 Étteremkritikus

A DiningCity tavasszal is szervez egy extra hetet, ahol az Étterem Hét 10 legjobbnak szavazott étteremében lehet ugyanazt menüt, ugyanúgy 3300 forintért megkóstolni. Erre jövő héten lesz lehetőség, 2014. április 14-20. között. És íme az éttermek listája:

  1. La Perle Noire
  2. Manna
  3. Kakas
  4. Fuji
  5. Trattoria Mamma
  6. Prime Steakhouse
  7. VakVarjú (Pest)
  8. Laci! Pecsenye?
  9. nu Bisztró
  10. Vogue

Asztalt foglalni holnaptól lehet az etteremhet.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbetterem.blog.hu/api/trackback/id/tr455976214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.04.28. 12:21:07

Szerintem az már elég egyértelmű, hogy a legjobb étterem az országban a Szent Domonkos Várvölgyben.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.04.28. 13:20:52

@Fyall: Ha nem is a legjobb, azért a magyar átlagnál kicsit jobb, bár ők is használnak mirelit dolgokat.

2014.05.08. 09:15:39

Tudom, hogy most bombát fogok ezzel robbantani egy gasztroblogon, de szerintem vannak esetek, ahol a (gyors)fagyasztás inkább egy sajátos elkészítési eljárásnak értelmezhető, mint az ördög és a McDonald's előszobájának.

Ha elfogadjuk (márpedig így van), hogy a fagyasztás és egyáltalán a tárolás megváltoztatja az ételek ízét, miért ne lehetne ebből előnyt kovácsolni egyes ételeknél?

Nem egészen ide kapcsolódik, de a gasztronómiában az egyik visszatérő észrevételem az, hogy egy-egy kevésbé minőségi alapanyag vagy technológia kiválóan működik együtt a magas kategóriájú társaival, és így a Ding an sich értéke helyett nyer egy kooperatív értéket, amely sokkal magasabb, mint azt a bolti ára vagy hagyományos paraméterei alapján gondolnánk.

Például a napokban bonyolódtunk vitába a "Legjobb Melegszendvics" témában, és persze szó volt a kenyér típusáról, hogy ropogós, állott, száraz, puha, friss, nejlonzacskóban tartott vagy kenyérkendővel a vekniben letakart pékáru-e a jobb. Szó volt a zsiradékról: paradicsomos-olívaolajos, Bords Eve-es, natív kacsa/libazsíros, házivajas-e a jobb. Megvitattuk a felvágottakat is a Spar-os párizsi szintjétől a hartai kolbászon át a leheletvékony, prémium svájci marhasonkáig.

És akkor beütött a krach. A sajt.

Tudniillik értékelhető küllemű és ízű melegszendvicset egyszerűen nem lehet minőségi sajtból csinálni. Lehet, hogy a mi ismereteink csaltak meg a sajtkészítésben, de egyiket sem olvasztásra tervezték. Lehet, hogy egyébként az 1500-2500 kg/ft kategóriában lévő trappista tömbsajtokat sem, de csak azok voltak képesek egyenletesen, a tőlük telhető illatot produkálva, pirulva ráolvadni a kenyérre.

Szerintem a mirelit-téma csak akkor jelent problémát, ha a frissességet mint abszolút értéket tartjuk számon. Ezzel viszont rengeteg közkedvelt és valóban finom ízt kizárunk a világból, aminek én nem annyira látom értelmét.

Ha a Szent Donát használ is mirelit dolgokat, jól csinálják.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.05.08. 13:07:51

@Fyall: A friss alapanyagok jobbak, mint a fagyasztottak. Igen, fagyasztás közben változik az állaguk, ízük, tápértékük, de sajnos nem az előnyükre :( Vajon melyik a jobb, a friss eper és málna vagy a fagyasztott?

Sajt téma:
Olvasztásra találták ki a svájci raclette sajtot, általában 3000 Ft/kg áron adják. Sütéshez pedig a ciprusi halloumi a legjobb, az kicsit drágább, érdemes akciósan venni vagy Ciprusról, esetleg Görögországból hozatni ismerősökkel :)
Angliában lestem el, hogy a hamburgerbe lehet rakni a cheddar mellé kéksajtot is, a lényeg az, hogy a forró húson megolvadjon a sajt.
süti beállítások módosítása