Megjelent a Gault Millau harmadik önálló magyar kalauza. Idén a tavalyi 93-vel szemben már 105 étterem ért el legalább 11 pontot. A 2014-es év étterme papírforma szerint a friss Michelin-csillagos Borkonyha lett, az év vidéki étterme a Brill Bisztró Békéscsabáról és az év borászata megint tokaji, méghozzá a Bott Pince. Díjazták még az év feltörekvő éttermét (Patrióta Kisvendéglő, Gyula) és az alternatív vendéglátást (Pesti Burger és Bár) is. Az év konyhafőnöke Ádám Csaba, az Olimpia vendéglő séfje lett. Előkelő helyen tért vissza a nemrég újranyitott Babel és a Lou Lou is. Következzen a legjobb magyar éttermek listája:
3 szakácssapka
Costes - 17 pont
Onyx - 17 pont
Zona - 17 pont
2 szakácssapka
Alabárdos - 16 pont
Borkonyha - 16 pont
Boscolo Salon - 16 pont
Laci! Konyha! - 16 pont
Olimpia - 16 pont
Arany Kaviár - 15 pont
Babel - 15 pont
Csalogány 26 - 15 pont
Lou Lou - 15 pont
1 szakácssapka
Anyukám Mondta (Encs) - 14 pont
Baltazár - 14 pont
Bock Bisztró Pest - 14 pont
Brill bisztró (Békéscsaba) - 14 pont
Chateau Visz (Visz) - 14 pont
Fausto's - 14 pont
Ikon (Debrecen) - 14 pont
Kistücsök (Balatonszemes) - 14 pont
Laci!Pecsenye? - 14 pont
L'Occhio di Stile - 14 pont
Mandula étterem (Villány) - 14 pont
Nobu - 14 pont
Susogó (Pécs) - 14 pont
Tanti - 14 pont
Aszú - 13 pont
Bock Óbor - 13 pont
Cafe Pierrot - 13 pont
Chianti (Veszprém) - 13 pont
Fausto's Osteria - 13 pont
Gusteau (Mád) - 13 pont
La Maréda (Győr) - 13 pont
La Plaza Iberostar Hotel - 13 pont
Mák - 13 pont
Pavillon de Paris - 13 pont
Solier Cafe - 13 pont
Trattoria Pomo d'Oro - 13 pont
Vár: a Speiz - 13 pont
Vendéglő a KisBíróhoz - 13 pont
Viator Apátsági étterem és borbár (Pannonhalma) - 13 pont
Walter vendéglő - 13 pont