Gyakran járok szállodákban belföldön és külföldön is és ilyenkor általában félpanziós ellátást kérek, hogy megtudjam, mire képes a hotel étterme. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a magyarországi szállodák többségében csapnivalóan főznek és rossz alapanyagokat használnak... Szerencsére van néhány hely, ahova érdemes elutazni enni is, de ezek a szabályt erősítő kivételek.
Megpróbáltam összegyűjteni azokat a hoteleket, amelyek üdítő kivételt jelentenek, és színvonalas konyhát visznek. Az alábbi listába végül 6 budapesti és 6 vidéki étterem került be, valószínűleg az eddigi gasztronómiai toplisták közül ebben szerepel a legkevesebb pesti étterem. Az első két helyezett messze kimagaslik a mezőnyből. A 3-6. helyezettek szerintem szinte egyforma minőséget képviselnek, de a többieket is érdemes kipróbálni.
- Chateau Visz (Visz)
- Hertelendy Kastély, Albizzia (Kutas-Kozmapuszta)
- Boscolo Hotel, Boscolo Salon (Budapest)
- Kempinski Corvinus Hotel, Nobu (Budapest)
- Crocus Gere Bor Hotel, Mandula (Villány)
- Andrássy Hotel, Baraka (Budapest)
- Gresham Hotel (Budapest)
- Andrássy Rezidencia, Esszencia Étterem (Tarcal)
- Jankovich Kúria Hotel, Jankovich Étterem (Rácalmás)
- Iberostar Hotel, La Plaza (Budapest)
- Araz Restaurant, Continental Hotel Zara (Budapest)
- Villa Medici (Veszprém)
- Schweizerhof (Győr)
- Bock Pince Panzió Éttereme (Villány)