A Dining Guide étteremkalauz ma osztotta ki a 2017-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat, amelyet az Costes kapott. A végső pontozást idén is Michelin-csillagos olasz séfre, ezúttal Giancarlo Perbellinire bízták, ő választotta ki a tíz legjobb éttermet a huszonötös listáról. A Costes tavalyi 92 pontján egyet javított, ez kellett az első helyhez a szoros versenyben. A legjobb vidéki éttermek éppen kiszorultak a legjobb tízből. Feltűnő, hogy a Michelin-csillagos Tanti megint hiányzik a listáról.
- Costes 93 pont
- Babel 92 pont
- Onyx 92 pont
- Borkonyha 91 pont
- Costes Downtown 91 pont
- Olimpia 89 pont
- Salon 88 pont
- St. Andrea 88 pont
- Arany Kaviár 87 pont
- MÁK 87 pont
- Anyukám mondta (Encs) 86 pont
- Kistücsök (Balatonszemes) 86 pont
- Platán (Tata) 86 pont
- Fricska 86 pont
- Kollázs 86 pont
- Csalogány26 85 pont
- Fausto's 85 pont
- Esca 85 pont
- Tama 85 pont
- Nobu 85 pont
Egyéb díjak:
Év Szakácsteljesítménye díj: a Bocuse d'Or 2017-es magyar csapata (Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin, Vomberg Frigyes)
Év Séfje díj: Sárközi Ákos (Borkonyha)
Év Ifjú Séftehetsége díj: Garai Ádám (Olimpia)
Év Innovatív Konyhája díj: MÁK – Mizsei János
Év Legígéretesebb Étterme díj: Babel – Langer Gábor, Veres István
Év Street Food Étterme díj: Kemencés Pizza
Legjobb vidéki éttermek: Kistücsök (Balatonszemes), Anyukám mondta (Encs), Platán (Tata)