Megjelent a Gault Millau második önálló magyar kalauza. Az élmezőnyben jelentős változás, hogy egyre többen kapnak magasabb pontszámokat. A Zona is csatlakozott a három szakácssapkás elithez és már 6 étterem kapott két sapkát. Az idei Gault Millau kalauz Év étterme díját az encsi Anyukám mondta kapta, az év borászata a Tokaj Kikelet Pince lett. És íme a legjobb magyar éttermek listája:
3 szakácssapka
Costes - 17 pont
Onyx - 17 pont
Zona - 17 pont
2 szakácssapka
Boscolo Salon - 16 pont
Csalogány 26 - 16 pont
Laci! Konyha! - 16 pont
Alabárdos - 15 pont
Arany Kaviár - 15 pont
Borkonyha - 15 pont
1 szakácssapka
Bock Bisztró Pest - 14 pont
Fausto's - 14 pont
Gusteau (Mád) - 14 pont
Kistücsök (Balatonszemes) - 14 pont
La Plaza Iberostar Hotel - 14 pont
Mák Bistro - 14 pont
Nobu - 14 pont
Susogó (Pécs) - 14 pont
Anyukám Mondta (Encs) - 13 pont
Aszú - 13 pont
Baltazár - 13 pont
Bock Bisztró Buda - 13 pont
Brill bisztró (Békéscsaba) - 13 pont
Chateau Visz (Visz) - 13 pont
Chianti (Veszprém) - 13 pont
Ikon (Debrecen) - 13 pont
Jankovich Kúria Hotel (Rácalmás) - 13 pont
La Maréda (Győr) - 13 pont
Mandula étterem (Villány) - 13 pont
Pavillon de Paris - 13 pont
Ráspi vendéglő (Fertőrákos) - 13 pont
Vár: a Speiz - 13 pont