A Dining Guide étteremkalauz hétfőn osztotta ki a 2012-es év éttermének járó díjat, amelyet a Costes kapott. A döntősök listája nem sokban változott tavaly óta, de figyelemre méltó a Baldaszti-lánchoz tartozó ZONA helyezése. A legjobb 20 közé négy vidéki étterem került. Széll Tamás lett az év séfje, ami nem meglepő a Bocuse D'Or versenyen mutatott remek teljesítménye után. Különdíjasként megválasztották a kedvenc budapesti és vidéki éttermet is.
Az év étterme:
Costes
TOP 10 étterem további tagjai:
Onyx
ZONA
Csalogány 26
Fausto's
Nobu
Mák
Bock
67 étterem (Székesfehérvár)
Arany Kaviár
TOP 20 étterem további tagjai:
Borkonyha
Boscolo Salon
Olimpia
Alabárdos
Pierrot
Kistücsök (Balatonszemes)
Rosenstein
IKON (Debrecen)
Anyukám Mondta (Encs)
Brill Bisztró (Békéscsaba)
Kedvenc budapesti étterem:
Rosenstein
Kedvenc vidéki étterem:
Anyukám Mondta