Az utóbbi években egyre gyorsabban pörgő infláció miatt 2023-ban ott tartunk, hogy lassan egy átlagos budapesti étterem dolgozik olyan árakkal, mint a járvány előtt egy Michelin-csillagos méregdrága étterem. Azért megpróbáltam olyan helyeket felkutatni, ahol a minőségi ebédmenü ára még az elérhető kategóriában maradt.
4000 forint alatt:
- Hoppá: 3 fogásos ebéd (3990 forint)
- Két Szerecsen: 2 fogásos menü (2690 forint)
- Kiosk: 3 fogásos menü (3950 forint)
- Krizia: 3 fogásos ebéd (2700 forint)
- Paletta Bisztró: 3 fogásos menü (2750 forint)
- Szék: 3 fogásos ebéd (3200 forint)
5000-6000 forint között:
- A Kert: 3 fogásos menü (5550 forint)
- Cafe 57: 3 fogásos ebéd (5990 forint)
- Mandragóra: 3 fogásos menü (5600 forint)
- St. Andrea: 3 fogás 1 deci borral vagy egy pohár szörppel (5800 forint)