A Dining Guide étteremkalauz kiosztotta a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat, amelyet újra a Palágyi Eszter vezette Costes kapott. A végső pontozást idén a három Michelin-csillagos olasz Enrico Cerea segítette. A Costes megtartotta a tavalyi 93 pontjával az első helyet, mögé egy pontot javítva felzárkózott a Borkonyha. A Stand25 az 5. helyen debütált. Végre van vidéki étterem a legjobb tízben. Idén először a cukrászdákat is tesztelték, de az elsőn kívül nem pontoztak. A különdíjak listája is egyre hosszabb.
- Costes 93 pont
- Borkonyha 92 pont
- Onyx 92 pont
- Babel 92 pont
- Stand25 92 pont
- Costes Downtown 92 pont
- Fáma 91 pont
- MÁK 91 pont
- St. Andrea 91 pont
- Anyukám mondta (Encs) 90 pont
- Olimpia
- Arany Kaviár
A legjobb vidéki éttermek listája:
- Anyukám mondta (Encs)
- Kistücsök (Balatonszemes)
- Platán (Tata)
- Sauska48 (Villány)
- Sparhelt (Balatonfüred)
- Tiszavirág (Szeged)
- Villa Medici (Veszprém)
- Macok (Eger)
- Pajta (Őriszentpéter)
- Viator (Pannonhalma)
Egyéb díjak:
Év Séfje díj: Barna Ádám (St. Andrea)
Év Ifjú Séftehetsége díj: Kovács Péter (Tama)
Év Innovatív Konyhája díj: Innio – Tóth Szilárd és Sajben Csaba
Év Legígéretesebb Konyhája díj: Fáma - Huszár Krisztián
Év Street Food Étterme díj: Pizza, Kávé, Világbéke
Év Cukrászdája díj: Mihályi Patisserie (Vác)
Év Borlapja díj: Borkonyha
Dining Guide Életmű díj: Rosenstein Tibor