Egyre több étterem kínál degusztációs menüket, hogy ezeket végigkóstolva meg tudjuk ismerni az adott séf ízkombinációit és felfedezzük az ételei stílusát. Egy ilyen menü elfogyasztásával tudjuk lemérni a legjobban az adott hely teljesítményét, a kóstoló menüt rendelők felkészülhetnek arra, hogy a személyzet mindent meg fog tenni azért, hogy minél tökéletesebb ételsort készítsenek. Arra érdemes felkészülni, hogy a legtöbb étteremnél 10-15%-os szervizdíjat adnak hozzá a számla végösszegéhez.
Először a rövidebb vidéki lista:
- Chateau Visz (Visz): 7 fogás 28500 forint (borokkal 41000 forint)
- Chianti (Veszprém): 5 fogás 9500 forint (borokkal 14800 forint)
- Ikon (Debrecen): 6 fogás 12900 forint (borokkal 18400 forint)
- Macok (Eger): 6 fogás 7600 forint
Majd a budapesti éttermek:
- Alabárdos: 6 fogás 18500 forint
- Arany Kaviár: 5 fogás 14900 forint (vodkával vagy borokkal 21900 forint)
- Araz: 7 fogás 9490 forint (borokkal 12990 forint)
- Babel: 6 fogás 23000 forint (borokkal 31000 forint)
- Baraka: 7 fogás 25000 forint (borokkal 39000 forint)
- Costes: 5 fogás 95 euró (borokkal 150 euró)
- Costes Downtown: 6 fogás 28000 forint (borokkal 40500 forint)
- Csalogány 26: 8 fogás 13000 forint (borokkal 18500 forint)
- Fausto's: 4 fogás 15000 forint
- Gundel: 6 fogás 35000 forint (borokkal 45000 forint)
- Krizia: 6 fogás 9990 forint
- Lou Lou: 7 fogás 19900 forint (borokkal 27300 forint)
- MÁK: 6 fogás 14500 forint (borokkal 22500 forint)
- Olimpia: 7 fogás 9700 forint
- Onyx: 6 fogás 28900 forint (borokkal 47800 forint)
- Petrus: 8 fogás 13900 forint
- St. Andrea: 4 fogás 11900 forint (borokkal 16500 forint)
- Tanti: 5 fogás 16000 forint (borokkal 22000 forint)