A legjobb budapesti fagyizók 2016 nyarán

2016.07.18. 13:40 Étteremkritikus

Itt a nyár és 3 év eltelt azóta, hogy összeszedtem a legjobb budapesti fagyizókat. Azóta szerencsére sok új hely nyílt, ahol igényes, minőségi alapanyagokból készült fagylaltot lehet kapni és az ízek között is van egy-két különleges. Érdekes fejlemény, hogy a Hercegprímás utca egyértelműen Budapest főutcája lett a fagylaltok szempontjából, három kimagasló cukrászda-fagyizó is található már ott.

Artigiana Gelati (XII. kerület, Csaba utca 8.): a rendszerváltás óta a budai oldal egyik kedvence, az egyik első minőségi fagylaltot áruló hely, van laktózmentes és vegán fagylalt is.

Damniczki (V. kerület, Hercegprímás utca 17.): a menő székesfehérvári cukrászda idén nyitotta meg pesti üzletét 48-féle fagylalttal. A különleges ízek kedvelőinek hamar a kedvence lett, a díjnyertes vörösboros málna mellett olyan párosításokkal, mint a bazsalikomos cékla, narancsos sütőtök, joghurtos spenót vagy a kapros uborka. Az adagokat lehet kétféle ízben kérni és minden fagyi adalékanyagok és tartósítószer nélkül készül.

Desszert.Neked (VI. kerület, Paulay Ede utca 17.): az ország egyik legjobb francia jellegű cukrászdája fagylaltot is árul, a választék 12 ízre korlátozott, de a minőség hozza az elvárt magas színvonalat.

Gelarto Rosa (V. kerület, Szent István tér 3.): a Bazilika melletti fagyizóban a tölcsérbe több ízt válogathatunk össze, gombócok helyett rózsaszirom formában, a bazsalikomos citrom és a levendulás fehércsoki a specialitásuk, a fagylaltok nyírfacukorral készülnek, van laktózmentes sorbet is. Nyitottak egy bisztrót is, ahol sós fagylaltokat párosítanak kisebb salátákkal.

Gelateria Pomo D'oro (V. kerület, Arany János utca 12.): Gianni olasz negyedének fagyizójában olyan ízeket kóstolhatunk, mint a karamellizált körtés gorgonzola, a fahéjas-csokis rizsfagylalt vagy a málnából, áfonyából és ibolyából készített Berriolette.

Émile (II. kerület, Orló utca 1.): a Gerbaud-birodalom legújabb tagja nyáron kézműves fagylaltot is árul, érdemes leülni a kertben egy fagylaltkehely mellé.

Gustolato (V. kerület, Hercegprímás utca 13.): Horvátország után Pestre is megérkezett a hagyományos olasz gasztronómiában utazó lánc. A fagyijuk pont olyan, mint ami Olaszországban megszokott, nagyjából a hagyományos ízeket kínálják, viszont a 8 dekás adagok kicsit túlméretezettnek tűnnek.

Nándori Cukrászda (IX. kerület, Ráday utca 53.): idén az év fagylaltja az ő receptjük volt, a Vezúvot érdemes megkóstolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbetterem.blog.hu/api/trackback/id/tr728892748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása