A legjobb magyar szállodai éttermek

2012.08.13. 10:12 Étteremkritikus

Gyakran járok szállodákban belföldön és külföldön is és ilyenkor általában félpanziós ellátást kérek, hogy megtudjam, mire képes a hotel étterme. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a magyarországi szállodák többségében csapnivalóan főznek és rossz alapanyagokat használnak... Szerencsére van néhány hely, ahova érdemes elutazni enni is, de ezek a szabályt erősítő kivételek.

Megpróbáltam összegyűjteni azokat a hoteleket, amelyek üdítő kivételt jelentenek, és színvonalas konyhát visznek. Az alábbi listába végül 6 budapesti és 6 vidéki étterem került be, valószínűleg az eddigi gasztronómiai toplisták közül ebben szerepel a legkevesebb pesti étterem. Az első két helyezett messze kimagaslik a mezőnyből. A 3-6. helyezettek szerintem szinte egyforma minőséget képviselnek, de a többieket is érdemes kipróbálni.

  1. Chateau Visz (Visz)
  2. Hertelendy Kastély, Albizzia (Kutas-Kozmapuszta)
  3. Boscolo Hotel, Boscolo Salon (Budapest)
  4. Kempinski Corvinus Hotel, Nobu (Budapest)
  5. Crocus Gere Bor Hotel, Mandula (Villány)
  6. Andrássy Hotel, Baraka (Budapest)
  7. Gresham Hotel (Budapest)
  8. Andrássy Rezidencia, Esszencia Étterem (Tarcal)
  9. Jankovich Kúria Hotel, Jankovich Étterem (Rácalmás)
  10. Iberostar Hotel, La Plaza (Budapest)
  11. Araz Restaurant, Continental Hotel Zara (Budapest)
  12. Villa Medici (Veszprém)
  13. Schweizerhof (Győr)
  14. Bock Pince Panzió Éttereme (Villány)

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbetterem.blog.hu/api/trackback/id/tr94709042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking77 2012.11.19. 16:06:28

Szia, bocs az antireklamert, de megfogadtam, hogy minden letezo forumon megosztom a tapasztalatomat.
Villany, Gere Attia. Konkretan ket itallappal dolgoznak, es ugy van bearazva, hogy azok a vendegek, akik leulnek az etteremben es ott fogyasztjak a bort, krulbelul 20%-ka TOBBET fizetnek minden borert, mint azok akik bejonnek megveszik es elviszik magukkal. Ennel gyomorfogatobb marketinggel ritkan lehet talalkozni, meg a magyar vendeglatok koreben is. Felre ne ertsd, a boraik meg ig is nagyon jok, az etelek is finomak, de amikor egy komolyabb, 23000-es Attila Couvet-ert 289900 Forintot kell fizetni, csak mert voltam olyan paraszt, hogy feltartottam oket, egy eletre elveszi az ember kedvet az etterem kornyeketol is. Kar erte amugy, es bocs a spam-ert.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.11.19. 16:25:48

@mojoking77: Nem értelek, miért Gerét szidod. Minden borbolttal kombinált étteremben drágább helyben fogyasztva a bor, mint elvitelre. Például nézd meg Budán az Andantét, Tiffán Zsolt borozóját. Náluk 25%-kal drágább helyben fogyasztva, a honlapjukon is fent vannak az árak.
Valamiből fizetni kell a sommelier-t és az étterem fenntartását is. Jobb helyeken nem a borravalóból él a személyzet, hanem kapnak normális fizetést is.

mojoking77 2012.11.19. 16:36:24

@Étteremkritikus: Ezt ugy kell erteni, hogy bemesz egy etterembe es eled raknak ket borlapot? Akosnal mar jartunk, Villanyban Ede bacsinal is, de hogy egyiknel sem volt ket etlap az is 100%. Bocs, de ebben teljesen biztos vagyok. Meg egyszer, nem az arakkal van a baj, hanem ezzel a gyomorforgato hozzaallassal.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.11.19. 16:46:01

@mojoking77: Ákosék borlapjai itt vannak: www.andante-borpatika.hu/index.php/hu/borok

Én úgy tudom, hogy elvitelre mindegyik étteremnél olcsóbb a bor. Egyes helyeken még a borospincékben olcsóbb a helyben fogyasztás, de mostanában az is egyre ritkábban.

mojoking77 2012.11.19. 16:55:11

@Étteremkritikus: Hmmmm...Furcsa. reg voltam otthon ezek szerint. 2010 juliusaban voltunk Akosnal, de nagyon nem emekszem erre, bar delutan szimplan beultunk, igy lehet nem ezt az etlapot kaptuk. Ertem a lenyeget annak amit irsz, de akkor nem ugy kellene kineznie valahogy, hogy ennyi es ennyi a kostolo, illetve az uveg bor ara, es alatta megjegyzesben mondjuk, hogy az elvitelre vasarolt borok araibol 20% kedvezmenyt biztositunk (vagy valami hasonlo).
Gerenevel amugy is volt mar egy ket kissebb nagyobb osszetuzesunk, 2-3 eve nem is nala, hanem hugaeknal, vagy Jozsieknal szallunk meg, de ugy tudom ez a dupla itallap nagyjabol legesz Villanyban kozrohely targya, meg ha az otlet nem is teljesen idiotasag (utolag belegondolva)

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.11.19. 17:18:24

@mojoking77: Abban igazad van, hogy úgy lenne normálisabb, ha alul kiírnák, elvitelre 20% kedvezmány. Szerintem a Borbíróságé a pofátlanság nagydíja a kettős borlap kapcsán. Náluk majdnem kétszer annyiba kerülnek a borok helyben fogyasztva, mint elvitelre: borbirosag.com/borlap

Egyébként úgy sejtem, hogy megváltoztak arrafelé a dolgok, mióta ott voltál. Ami a listán szerepel, az a 2008-ban megnyitott 4 csillagos Crocus hotelben lévő Mandula étterem.

mojoking77 2012.11.19. 18:30:15

@Étteremkritikus: Meg, de rosszabb iranyba. 2008-ban nyitott a Welless-es szalloda, plusz az uj etterem, az elsok kozt foglaltunk szobat (azt hiszem az oktober 23-i hosszu hetvegere) ott hozta a holgy a szamlat 1500 Forintrol, mert levertem veletlenul a kostolopoharat (meg a legelejen voltunk, nem a Koparos pohar volt, hanem egy sima egyszeru, es meg reszeg sem voltam). Tudod, ellenreklam, de peldaul Bock Jozsieknal rendszeresen hagyunk komlyabb osszegeket, es valahogy mindik el- elfelejtodik par tetel a szamlarol..Nem vartam el sohasem, de nagyon jol esik, mikor szolunk, es az a valasz, hogy Jozsi ba mindig azt mondja, hogy ne hagyjunk fel, egy deciket az uvegben. Nem mondom, hogy jobbak a boraik Attilaeknal, de megis szivesebben veszek egy Capellat peldaul, epp ezert a hozzaallasert (Gere Tamasekat meg foleg nem fenyezem feleslegesen. Aki akar csak egyszer is volt olyan szerencses, hogy naluk szallt meg, az altalaban mindenki vissza akar menni). 10 eve, mikor eloszor elkezdtnk jarni, pont ez, a magamfajta "pesti taho" szamara elkepzelhetetlen kedvesseg fogott meg. Bar akkor meg termeszetes volt, hogy pl. Gere Attila este 11-kor meg meghivott egy korre abbol amit szeretunk, majd ott hagyta a kulcsot, s hazament, minket meg ott hagyott a regi etteremben, es annyit kert, hogy nagyjabol irjuk fel amit fogyasztunk....
süti beállítások módosítása